_schedule_

Schedule a Visit

Nulla vehicula fermentum nulla, a lobortis nisl vestibulum vel. Phasellus eget velit at.

Call us:
1-800-123-4567

Send an email:
monica.wayne@example.com

Head And Shoulders Portrait Of Smiling Hispanic Boy At Home

Kinderen en Jeugd

 

De behandeling

De klinisch psychologen van ZIJN werken vanuit verschillende referentiekaders. Dit houdt in dat er breed en integratief nagedacht en ingestoken wordt. Er wordt goed gekeken naar wat het best passend is in iedere unieke situatie en samen met het kind, de jongere en zijn ouders (verzorgers) worden keuzes gemaakt en een behandellijn vorm gegeven.

Wanneer een kind of een jongere moeilijkheden ervaart wordt altijd goed gekeken op welke wijze belangrijke gezinsleden kunnen helpen in de behandeling. Moeilijkheden staan vaak niet op zichzelf en binnen een gezin ontstaat vaak een wisselwerking. Er wordt samen goed gekeken of de behandeling zich vooral moet richten op het aangemelde kind of de jongere (een individuele behandeling) of dat er meer gezinsgericht gewerkt moet worden.

De klinisch psychologen zijn opgeleid tot het uitvoeren van bewezen effectieve behandelinterventies zoals cognitieve gedragstherapie, dialectische gedragstherapie, schematherapie, mentaliseer bevorderende therapie, ouder-kind psychotherapie en EMDR. Naast goede kennis van sociaal-emotionele en relationele problemen zijn de specialisten van ZIJN ook deskundig op het gebied van neuropsychologische moeilijkheden. Dit betekent kennis over hoe het brein werkt en hoe informatie verwerkt wordt. Dit is belangrijk om beter te begrijpen waarom bepaalde (leer-) situaties moeilijk zijn en dit geeft veelal direct aangrijpingspunten voor bijsturing en verandering.

Ieder kind, iedere jongere en iedere ouder-kind relatie is bijzonder en uniek. Geen moeilijkheid is hetzelfde. Om toch een beeld te geven van veel voorkomende moeilijkheden bij kinderen, jongeren en hun ouders volgen enkele voorbeelden:

kind & jongere:

  • Je somber en naar voelen
  • angstig zijn, iets niet meer durven en veel piekeren
  • onzeker zijn bijvoorbeeld in sociale contacten of over eigen lichaam
  • nare herinneringen hebben die zomaar opkomen, overdag of in nare dromen
  • moeizame relatie met broers en zussen hebben
  • moeizame relatie hebben met ouders, stiefouders
  • vastlopen op school

 

ouder:

  • onmachtig voelen als ouder en zoekende zijn in hoe je je kind het beste kan bereiken en helpen
  • zorgen maken over de (leer-) ontwikkeling van je kind

Neem contact op

Top

MENU